fbpx

Verziófrissítések képzéseink terén! - COBIT | ITIL | ISTQB

2019-02-11

Az informatika világában nem ritka alkalom, hogy egy már bevált szoftvert vagy módszertant a kialakult új igények, új lehetőségek érdekében verziófrissítéssel bővítenek.

Mi büszkék vagyunk rá, hogy a magyar IT piac kiemelkedő alakjaival dolgozhatunk együtt, akikkel felkészülten és bizakodva várjuk a frissítéseket.

Lássuk hát, hogy melyik tanfolyamainkat is érinti!


COBIT® 5 

Az érintett tanfolyamunk az Informatikai irányítás (COBIT). A mostani megújulás révén tematikánk és tanfolyamunk a COBIT legaktuálisabb verziójához szabtuk. 

A COBIT® 5 az ISACA útmutatóinak új generációja az IT vállalati irányítására és menedzsmentjére vonatkozóan. Számos szervezet és az üzleti, IT, kockázatkezelési, információbiztonsági és bizonyosságnyújtási közösséghez tartozó felhasználó tapasztalatára épít, melyet a COBIT® több mint 15 éves gyakorlati alkalmazása és használata során gyűjtöttek.


ITILv4

ITIL® Foundation vizsgafelkészítő tanfolyamunk is meg fog változni a verziófrissítés következtében. 2019 második felében ugyanis megérkezik a v4.

Azok számára, akik már foglalkoztak a szervezetükön belül ITIL-lel, azt javasoljuk, hogy még a mostani rendszerben végezzék el a képzést, szerezzék meg a szükséges krediteket, ugyanis a jelenlegi, v3 verzió 2021-ig még elérhető. Az átállásról, és a v4 bevezetéséről később ismét tájékoztatunk. 

A tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerjék az informatikai szolgáltatások menedzsmentjére, üzemeltetésére és fejlesztésére alkalmazható gyakorlatokat, melyek nagyban segítik a szolgáltatások minőségének javítását, illetve a szabályozásra vonatkozó követelményeknek való megfelelést. Továbbá a tanfolyam segít felkészülni az ITIL® Foundation (Syllabus 2011) vizsgára is.


ISTQB

Tavaly ősszel már megírtuk, hogy a portfóliónk egyik legjelentősebb tagjának, az ISTQB szoftvertesztelésnek is hamarosan megérkezik a várva várt frissítése. A magyar szoftvertesztelő board nemsokára, tavasszal új vizsgákkal készül. 
A változásokat korábbi cikkünkben megtaláljátok. 

Az átállások tehát jelenleg is folyamatban vannak. Kérdéseitek esetén mindig forduljatok hozzánk bizalommal, igyekszünk naprakészek lenni és minden kérdésre megadni a választ!